tool btcmine  

click here În cadrul apelului <<Start>>  în toată Europa s-au finanțat 25 de proiecte din 750, dintre acestea 2 fiind proiecte ale clusterelor, printer care și  Furnitu-Re Re-Manufacturing. Proiectul a tratat tema source link refolosirii mobilierului vechi din lanțurile hoteliere, recondiționarea a tot ceea ce se poate, revânzarea către o categorie mai mică de clienți, iar ceea ce nu se poate refolosi, să fie  utilizat în cele din urmă ca biomasă. 

Proiectul a început în luna aprilie 2015 și se termină la sfârșitul lunii martie a.c. În această perioadă partenerii proiectului au identificat potențialii actori  interesați de acest proces de re-manufacturing. S-au organizat evenimente de diseminare a informației în fiecare țară, s-au făcut interviuri, reprezentanții companiilor și instituțiilor conexe au contribuit prin completarea unor chestionare, acestea fiind necesare în vederea realizării unui studiu pentru a putea determina în ce măsură ar fi bine-venit conceptul de ”re-manufacturing”.

În cadrul acestor două zile, s-au prezentat realizările ultimelor luni, posibilitățile identificate în țările partenere, acestea urmând a fi luate în considerare în următoarea etapă, un nou proiect, de mai mare anvergură fiind deja pregătit, depus, în fază de evaluare la INTERREG Europe.

Printre propunerile partenerilor se numără necesitatea creării unei rețele, care se va ocupa de toate aspectele legate de Re-Manufacturing (de la identificarea hotelurilor, până la vânzarea noilor produse), crearea unei noi industrii în acest sens,  crearea unui brand Re-manufacturing, antreprenoriat social și multe altele.

Partenerii proiectului lucrează în continuare pentru a răspândi cât mai mult acest concept de reutilizare a mobilierului hotelier, în rândul antreprenorilor și nu numai.  Proiectul Re-Manufacturing, depus în cadrul apelului INTERREG este în prima fază de evaluare, așteptându-se  la un răspuns în luna mai a acestui an.

 

 

Sulyok-Pál Andrea, PRO WOOD Cluster

Visitorcounter

All 54894

Currently are 9 guests and no members online